Mano vaikas valgo viską. Bet ar valgo varles?

DSC_3229

Po to, kai Julija pasigardžiuodama kirto sraiges, austres ir prašė dar, nemeluosiu, mums sukilo azartas. Ką dar ji valgytų? Vabzdžius? Kirminus? Varles? Nusprendėm, kad dabar laikas pastarosioms ir nusprendėm taip stipriai, kad praėjusią savaitę nusipirkom bilietus į Prancūziją. O išėjo taip, kad ir varlės ir Prancūzija pas mus atkeliavo pati nes šią savaitę Lidl Lietuva – Prancūzijos dienos. Julijos varlėms įkalbinėti nereikėjo – pati padėjo ruošti, pati pirma pradėjo ir ragauti. Ar jau dabar galiu sakyti, kad mano vaikas valgo viską? Manau, kad taip. Visi aišku laukiat atsiliepimo apie skonį, tai varlės visiems patiko, o aš galėčiau valgyti nors ir kiekvieną savaitę.

DSC_2862

Varlių šlaunelėms paruošti reikės:

  • ~500 gramų varlių šlaunelių be odos;
  • 200 gramų sviesto;
  • 3 česnakų;
  • pipirų;
  • druskos;
  • smulkintų petražolių;
  • rudųjų pievagrybių;
  • vienos citrinos;
  • balto vyno.

Varlių kojeles nuplaukite ir sudėję į indą užpilkite baltu vynu pamarinuoti apie valandą laiko (kepant alkoholis iš varlių kojelių išgaruos).

DSC_3120 Užkaiskite gilią keptuvę ir įdėkite apie 100 gramų sviesto. Kai jis išsilydys, įdėkite pievagrybius, patroškinkite, kol nugaruos iš grybų atsiradęs skystis. Vėliau sudėkite smulkintą česnaką ir petražolės. Česnakams ir petražolėms suminkštėjus sudėkite varlių šlauneles.

DSC_3144Apkepkite jas iš abiejų pusių, tuomet sudėkite likusį sviestą. Sumažinkite kaitrą ir troškinkite patiekalą apie dešimt minučių. Baigę kepti apšlakstykite citrinų sultimis. Skanaus.
DSC_3263
DSC_3180

Parengta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s